Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang 15% kennismakingskorting op jouw spandoek!

Abonneer
 • Lorem ipsum

Tips voor onderhoud en opbergen van een spandoek

29 Sep 2023
door Eddy Melissen

Tips voor onderhoud en opbergen van een spandoek

Als je in het bezit bent van een herbruikbaar spandoek, is het belangrijk om goed voor dit waardevolle item te zorgen. Door regelmatig onderhoud en een juiste opbergmethode te hanteren, kun je de levensduur van je spandoek verlengen en ervoor zorgen dat deze er altijd fris en professioneel uitziet. Hieronder vind je een aantal handige tips om je op weg te helpen.


spandoek bestellen


Onderhoudstips:

 1. Zorg ervoor dat je spandoek altijd schoon is voordat je het gaat opbergen. Verwijder eventuele stof of vuil met behulp van een zachte borstel of doek.
 2. Indien nodig kun je vlekken verwijderen door gebruik te maken van milde zeep en water. Test de reinigingsoplossing eerst op een klein onopvallend gedeelte van het spandoek om zeker te zijn dat er geen verkleuring optreedt.
 3. Vermijd scherpe objecten of ruwe oppervlakken die krassen kunnen veroorzaken op het materiaal van het spandoek. Behandel het spandoek altijd met zorg om beschadigingen te voorkomen.
 4. Als je spandoek nat is geworden, laat het dan volledig drogen voordat je het opvouwt of oprolt. Het opbergen van een vochtig spandoek kan leiden tot schimmel- of meeldauwgroei, wat de kwaliteit van het materiaal kan aantasten.
 5. Bewaar je spandoek in een ruimte met een gematigde temperatuur en lage luchtvochtigheid. Extreem hoge of lage temperaturen kunnen het materiaal beschadigen en verkleuring veroorzaken.
 6. Vermijd direct zonlicht wanneer je je spandoek opslaat, omdat UV-stralen de kleuren kunnen vervagen. Een donkere en droge opbergplek is ideaal om de kwaliteit van je spandoek te behouden.

Opbergtips:

 1. Als je jouw herbruikbare spandoek wilt opvouwen, leg deze dan plat op een schoon oppervlak. Vouw het netjes en gelijkmatig om rimpels te voorkomen.
 2. Als alternatief kun je ervoor kiezen om je spandoek op te rollen. Zorg ervoor dat dit strak gebeurt om kreukels te vermijden. Gebruik eventueel elastische banden om de rol bij elkaar te houden.
 3. Bewaar het gevouwen of opgerolde spandoek in een stevige en goed afgesloten koffer of tas om het te beschermen tegen stof, vocht en mogelijke beschadigingen.
 4. Label de opbergdoos of tas duidelijk met de inhoud, zodat je jouw herbruikbare spandoeken gemakkelijk kunt vinden wanneer je ze nodig hebt.
 5. Controleer regelmatig de staat van je opgeborgen spandoeken. Indien nodig kun je ze luchten of reinigen volgens de eerder genoemde onderhoudstips.

Door deze tips te volgen, houd je jouw herbruikbare spandoeken in topconditie en kun je er keer op keer van genieten. Een goed onderhouden en correct opgeborgen spandoek zal niet alleen professioneel ogen, maar ook lang meegaan. Investeer wat tijd in het onderhouden en opbergen van je spandoeken, zodat ze altijd klaar zijn voor gebruik bij elk feestelijk evenement dat je organiseert!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »