Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang 15% kennismakingskorting op jouw spandoek!

Abonneer
 • Lorem ipsum

Spandoek professioneel laten maken vs. Spandoek zelf maken

15 Jul 2023
door Eddy Melissen

Spandoek professioneel laten maken vs. Spandoek zelf maken

Spandoeken zijn ideaal om de aandacht te trekken en iets op een eenvoudige manier duidelijk te maken. Waarvoor je het wilt gebruiken maakt eigenlijk niet zo heel veel uit. Of het nu gaat om een groot bedrijfsevenement, een verjaardag of een ander feest. Een spandoek kan een prachtige aanvulling zijn. Maar hoe maak je nu een schitterend spandoek? Er zijn twee opties: professioneel spandoek laten maken door een bedrijf als Partyprintje.nl of het zelf doen. In dit artikel zullen we de diverse voordelen en nadelen van beide opties behandelen, zodat jij een een keuze kunt maken welke optie het beste voor jou is.

 

Inhoudsopgave

 • Wat is een spandoek?
 • Professioneel spandoek laten maken
  • Voordelen
  • Nadelen
 • Spandoek zelf maken
  • Voordelen
  • Nadelen
 • Kostenoverwegingen
 • Kwaliteit en afwerking
 • Creatieve vrijheid
 • Tijd en moeite
 • Duurzaamheid en hergebruik
 • Professionele uitstraling
 • Veelgestelde vragen (FAQs)

 

Wat is een spandoek?

Een spandoek is in principe een groot doek dat bedrukt kan worden met tekst, afbeeldingen, logo's of andere dingen. Het wordt vaak gebruikt iets duidelijk te maken. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van reclame, maar ook een bekendmaking of bij de viering van een verjaardag. Spandoeken worden vaak gebruikt bij evenementen, verjaardagen, beurzen, sportwedstrijden en als reclamemiddel voor bedrijven.

 

Professioneel spandoek laten maken

Voordelen

Een professioneel spandoek laten maken heeft verschillende voordelen:

Professionele kwaliteit: Professionele drukkers hebben geavanceerde apparatuur en ervaring om hoogwaardige spandoeken te produceren. Ze zorgen voor scherpe afbeeldingen, levendige kleuren en duurzame materialen.

Ontwerpopties: Drukkerijen en online printservices zoals Partyprintje.nl bieden vaak uitgebreide ontwerpopties. Ze hebben professionele grafisch ontwerpers die kunnen helpen bij het creëren van een aantrekkelijk en effectief spandoek.

Tijdbesparing: Door het uitbesteden van het maken van een spandoek aan professionals, bespaar je tijd. Je kunt je richten op andere aspecten van je evenement of bedrijfsactiviteiten.

Nadelen

Er zijn echter ook enkele nadelen verbonden aan het laten maken van een spandoek door professionals:

Kosten: Het laten maken van een professioneel spandoek kan duurder zijn dan het zelf maken ervan. Professionele diensten brengen kosten in rekening voor ontwerp, materialen en arbeid.

Beperkte controle: Als je het ontwerpproces uitbesteedt, heb je mogelijk beperkte controle over het eindresultaat. Je moet vertrouwen op de expertise van de drukkerij om je visie en idee op de goede manier om te zetten in het uiteindelijke spandoek.

Bestel hier jouw kant en klare spandoejk

Spandoek zelf maken

Voordelen

Het zelf maken van een spandoek heeft ook zijn voordelen:

Kostenbesparend: Door zelf een spandoek te maken, kun je kosten besparen op ontwerp- en drukkosten. Je hebt volledige controle over het budget.

Creatieve vrijheid: Zelf een spandoek maken geeft je de vrijheid om je creativiteit te uiten. Je kunt experimenteren met verschillende ontwerpen en materialen.

Nadelen

Er zijn echter ook enkele nadelen verbonden aan het zelf maken van een spandoek:

Kwaliteit en afwerking: Als je geen ervaring hebt met het maken van spandoeken, kan de kwaliteit en afwerking minder professioneel zijn. Het kan moeilijk zijn om scherpe afbeeldingen en professionele resultaten te bereiken.

Tijdsintensief: Het zelf maken van een spandoek kan tijdrovend zijn, vooral als je weinig ervaring hebt. Het kan veel tijd kosten om het ontwerp te perfectioneren en het spandoek correct af te drukken.

 

Kostenoverwegingen

Natuurlijk zijn de kosten altijd belangrijk, bij elke keuze. Zo ook bij de keuze of je het spandoek zelf gaan maken of dat je het professioneel laat maken. Professionals kunnen duurder zijn, omdat ze kosten in rekening brengen voor ontwerp, materialen en arbeid. Bij het zelf maken van een spandoek bespaar je op deze kosten, maar je moet toch rekening houden met de kosten van materialen en eventuele gereedschappen die je nodig hebt. als je het spandoek laat maken dan zit dit laatste bij de kosten in.

 

Kwaliteit en afwerking

Professionele spandoeken hebben over het algemeen een hogere kwaliteit en afwerking dan zelfgemaakte spandoeken. Een printservice of drukker zoals Partyprintje.nl hebben geavanceerde apparatuur en kwalitatief materiaal en ervaring om scherpe afbeeldingen, felle kleuren en duurzame materialen te leveren. Als je waarde hecht aan een professionele uitstraling, kan het laten maken van een spandoek door experts de beste keuze zijn.

 

Creatieve vrijheid

Het zelf maken van een spandoek geeft je volledige creatieve vrijheid. Je kunt experimenteren met verschillende ontwerpen, lettertypen, kleuren en materialen. Als je een uniek en persoonlijk spandoek wilt, kan het zelf maken ervan de juiste keuze zijn.

 

Tijd en moeite

Het laten maken van een spandoek door professionals bespaart je tijd en moeite. Je hoeft je geen zorgen te maken over het ontwerp- en drukproces, aangezien experts dit voor je regelen. Als je echter geniet van het creatieve proces en de tijd hebt om eraan te besteden, kan het zelf maken van een spandoek een bevredigende ervaring zijn.

 

Duurzaamheid en hergebruik

Professioneel gemaakte spandoeken zijn over het algemeen duurzamer en bestand tegen weersinvloeden. Ze kunnen langer meegaan en zijn geschikt voor hergebruik bij toekomstige evenementen. Zelfgemaakte spandoeken hebben mogelijk niet dezelfde duurzaamheid en kunnen sneller verslijten.

 

Professionele uitstraling

Als het gaat om het creëren van een professionele uitstraling, hebben professioneel gemaakte spandoeken vaak de voorkeur. Ze zorgen voor scherpe afbeeldingen, levendige kleuren en een hoogwaardige afwerking. Als je wilt dat je boodschap serieus wordt genomen, kan het laten maken van een spandoek door professionals helpen om een professionele uitstraling te creëren.

Banner bestel hier jouw spandoek

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe lang gaat een professioneel gemaakt spandoek mee?

De levensduur van een professioneel gemaakt spandoek hangt af van verschillende factoren, waaronder het gebruikte materiaal, de blootstelling aan weersomstandigheden en de zorg die eraan wordt besteed. Over het algemeen kunnen goed onderhouden spandoeken enkele jaren meegaan.

 

Kan ik zelf ontwerpen maken als ik een spandoek laat maken?

Ja, bij veel online drukkerij kun je zelf en ontwerp aanleveren. Diverse online printservices bieden ook een online ontwerptool aan waarmee jij je eigen spandoek in elkaar kunt knutselen. Je kunt je eigen ontwerp aanleveren of samenwerken met professionele ontwerpers om een uniek spandoek te maken. Een andere optie is een service als Partyprintje.nl. Wij hebben honderden kant en klare spandoeken die jij heel eenvoudig personaliseert. Het grote voordeel hieraan is dat je zeker weet dat de kwaliteit goed is, de tekst het juiste formaat is zodat het goed leesbaar is én dat de afwerking van het spandoek tiptop in orde is.

 

Hoeveel kost het om een spandoek zelf te maken?

De kosten van het zelf maken van een spandoek variëren afhankelijk van de gebruikte materialen en gereedschappen. Je moet rekening houden met de kosten van het doek, verf, kwasten en eventuele andere benodigdheden.

 

Kan ik een professioneel gemaakt spandoek hergebruiken?

Ja, veel professioneel gemaakte spandoeken zijn geschikt voor hergebruik. Zorg ervoor dat je het spandoek op de juiste manier opbergt en beschermt tegen beschadiging.

 

Welke materialen worden gebruikt bij het maken van spandoeken?

Spandoeken kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, zoals vinyl, polyester of mesh. Deze materialen zijn duurzaam, weerbestendig en geschikt voor buitengebruik.

 

Duss…?

Kiezen is altijd moeilijk. Misschien is dat voor jou bij het kiezen hoe je een spandoek laat maken ook wel zo. beiden hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Een professioneel gemaakt spandoek is van hoogwaardige kwaliteit, professionele afwerking, vaak zijn er ook meer opties, maar daardoor valt het vaak ook iets duurder uit dan dat je het zelf maakt. Het zelf maken van een spandoek geeft je creatieve vrijheid en kosteneffectiviteit, maar vereist meer inspanning en kan resulteren in minder professionele resultaten. Overweeg je budget, tijd, gewenste kwaliteit en het belang van een professionele uitstraling bij het maken van je keuze. Voor een kwalitatief hoogstaand spandoek tegen een hele redelijke prijs ben je natuurlijk ook van harte welkom bij Partyprintje.nl!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »